2 Temmuz 2022 Cumartesi

Dondurucuda Kadayıf Dolma Nasıl Saklanır Tarifi

 

Dondurucuda Kadayıf Dolma Nasıl Saklanır Tarifi İçin Malzemeler

  • 500gr taza kadayıf
  • 300gr ceviz

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon

    Dondurucuda Kadayıf Dolma Nasıl Saklanır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kadayıflarımızı iri dövülmüş ceviz ile saralım.
  • Ardından süt, yumurta, vanilin karışımı çırpalım dolmalarımızı bandıralım. Hafif elimizle sıkıp, fazlasını alalım bir tepsiye dizelim.
  • Dondurucuya atalım 30 dakika sonra tepsiden alalım poşetleyip tekrar dondurucuya koyalım. Yapmak istediğiniz zaman dışarda bekletmeden kızgın yağda kızartın şerbete atın.
  • Ben tam üç ay sonra yaptım mükemmel oldu hem elinizin altında hazır bulunuyor bu arada şerbet ölçüm birebir 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker, çeyrek limon şeker eriyene kadar karıştırın mutlaka ondan sonra ocağa alın 30 dakikada kaynatın orta ateşte.
  • Bu şekilde yaparsanız aylarca dursa şekerlemez dipnot buzlabına koymayın şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder