Malzemeler
- 1 kg kabuklu kuru bakla
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Bakla pilavının üzeri için
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kg soğan
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Nasıl Yapılır?
- Ön hazırlık: pilavı yapılacak kabuklu kuru baklalar akşamdan ıslatılır. Islatılan baklaların dış kabukları çıkarılır.
- Geceden ıslatılan ve dış kabukları çıkarılan baklalar tencereye alınır.
- Üzerini kaplayacak kadar su eklenerek pişmeye bırakılır.
- Baklalar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir. Suyu yetmez ve baklalar pişmezse su ilavesi yapılabilir.
- Pişen baklalar haşlandığı tencerenin içerisinde tahta kaşık yardımı ile ezilerek püre haline getirilir.
- Ezilen baklalar farklı bir tencerede, kızartılan tereyağında bir süre kavrulur.
- Kavrulan baklalar servis tabağına alınır.
- Bakla pilavı ile tüketilmek üzere, soğan iri iri doğranarak sıvı yağda kavrulur.
- Kavrulan soğana toz kırmızıbiber de eklenir ve biraz daha kavrularak pilavın üzerine dökülür.
- Bakla pilavı servise hazırdır. Aynı zamanda geçmiş dönemlerde bakla pilavı ile patlıcan turşusunun birlikte tüketildiği biliniyor.
Püf noktası: bakla pişirilirken karıştırılmamalıdır. Aksi takdirde dibi tutabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder