27 Temmuz 2022 Çarşamba

Bakla Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg kabuklu kuru bakla
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bakla pilavının üzeri için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kg soğan
  • 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber

    Nasıl Yapılır?

  • Ön hazırlık: pilavı yapılacak kabuklu kuru baklalar akşamdan ıslatılır. Islatılan baklaların dış kabukları çıkarılır.
  • Geceden ıslatılan ve dış kabukları çıkarılan baklalar tencereye alınır.
  • Üzerini kaplayacak kadar su eklenerek pişmeye bırakılır.
  • Baklalar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir. Suyu yetmez ve baklalar pişmezse su ilavesi yapılabilir.
  • Pişen baklalar haşlandığı tencerenin içerisinde tahta kaşık yardımı ile ezilerek püre haline getirilir.
  • Ezilen baklalar farklı bir tencerede, kızartılan tereyağında bir süre kavrulur.
  • Kavrulan baklalar servis tabağına alınır.
  • Bakla pilavı ile tüketilmek üzere, soğan iri iri doğranarak sıvı yağda kavrulur.
  • Kavrulan soğana toz kırmızıbiber de eklenir ve biraz daha kavrularak pilavın üzerine dökülür.
  • Bakla pilavı servise hazırdır. Aynı zamanda geçmiş dönemlerde bakla pilavı ile patlıcan turşusunun birlikte tüketildiği biliniyor.
  • Püf noktası: bakla pişirilirken karıştırılmamalıdır. Aksi takdirde dibi tutabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder