Baklava Daha Kolayı Yok Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket baklavalık yufka
- 2 su bardağına yakın ceviz,fındık,fıstık (nasıl yapmak istediğinize bağlı)
- 300 gram tereyağı
- 3 ,5 su bardağı su
- 3 ,5 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Baklava Daha Kolayı Yok Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 buçuk su bardağı su,3 buçuk su bardağı şeker ve yarım limon suyunu tencereye alıp 15 dakika kaynatıp kapatıyoruz (merak etmeyin bu kaynama yeterli. Tereyağını çok kullandığımız ve fırından alır almaz sıcakken şerbeti döktüğümüz için tereyağı da şerbeti sıkıp pişiriyor).
- Tepsinin altına tereyağı sürmeden yufkaları tepsiye serin.
- Yufkaları tepsiye sermenin iki kolay yolunu söyleyeceğim ilki: tepsiyi yağlamadan bir paket yufkayı tepsinin altına koyun.
- Tepsinin kenarı ile hizalayın fazlasını kesin ve tepsiye yerleştirin bana böyle tavsiye edilmişti. Ben ilk defa bu yöntemi denedim hiç pratik gelmedi😂
- İkincisi: ben yufkayı poşetten çıkarmadan tepsinin üzerine koyuyor hizalıyor ve makasla kesiyorum. Çok kolay oluyor. Bu yöntemle bazen bayat olduğu için parçalanan yufka yapraklarının daha da çok parçalanmasını önlemiş oluyorsunuz. Çünkü kesmek için açtıkça yufkalar parçalanıyor maalesef😔 ).
- Üzerine ceviz vs ne ile yapacaksanız onu dökün.
- İkinci paket yufkayı da tepsi büyüklüğünde kesin ve tepsiye yerleştirin.
- Baklavayı istediğiniz gibi dilimleyin😊tereyağını eritip süzgeçten geçirin ki içindeki ayran siyah siyah benekler oluşturmasın. Ben tereyağım az olduğu için az eklemiştim.
- Sonra dayanamayıp çok az daha eritip ekledim.
- İlk eklediğimi süzgeçten geçirdim ikincisini geçirmedim sonuç fotoğrafta gördüğünüz siyah siyah noktacıklar olarak bana geri döndü😂Önemli ipucu:yufkaların arasına tereyağı sürmediğimiz için keserken bıçağın yapışma derdi olmuyor😊.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarır çıkarmaz soğuğa yakın ılık şerbeti döküyoruz.Video için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz 💐Afiyet olsun.İy
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder