8 Temmuz 2022 Cuma

Cevizpare Tarifi

 

Cevizpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çay bardağı un(125 ml bardak)

Üzerine

  • Ceviz

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Cevizpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlayıp soğutun. Şerbet kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kaynatın.
  • Hamuru için önce un hariç diğer malzemeleri karıştırın unu kontrollü ekleyin yumuşak ele yapılmayan bir kıvam oluyor hamuru şekillendirin hafif yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yarım cevizleri süte batırıp hafif bastırarak koyun.
  • Önceden ısınmış 180 derece alt üst ayar fırında 30 dakika pişirin (üzerleri kızarana kadar).
  • İlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökün üzerini kapatın iki saat bekletin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder