10 Temmuz 2022 Pazar

Balbadem Tatlısı Tarifi

 

Balbadem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Bulamak için;

  • irmik

Üzeri için;

  • Antep fıstığı tozu

    Balbadem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Su ve şekeri tencerede kaynayana kadar karıştıralım sonra içerisine limon suyunu ilave edip 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için; un hariç verilen bütün malzemeleri karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur yapalım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim.
  • Daha sonra irmiğe bulayıp fırın tepsisine dizelim.
  • Bıçak ile hamurların üzerine tam kesmeden çizik atalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlıların çıktıktan 2-3 dakika sonra soğumuş olan şerbeti dökelim.
  • Tatlıların orta kısımlarına antep fıstığı tozu doldurarak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder