Balbadem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Bulamak için;
- irmik
Üzeri için;
- Antep fıstığı tozu
Balbadem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Su ve şekeri tencerede kaynayana kadar karıştıralım sonra içerisine limon suyunu ilave edip 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; un hariç verilen bütün malzemeleri karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur yapalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim.
- Daha sonra irmiğe bulayıp fırın tepsisine dizelim.
- Bıçak ile hamurların üzerine tam kesmeden çizik atalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlıların çıktıktan 2-3 dakika sonra soğumuş olan şerbeti dökelim.
- Tatlıların orta kısımlarına antep fıstığı tozu doldurarak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder