24 Temmuz 2022 Pazar

Balık Biber Turşusu (Yağlı turşu) Tarifi

 

 Malzemeler

  • 1 kilogram balık biber
  • 1  baş sarımsak
  • 10 dal maydanoz
  • 3 tane domates
  • 1 litrelik üzüm sirkesi
  • 5 adet yarım litrelik kavanoz ve kullanılmamış kapak

Her kavanoz için

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Biberler güzelce yıkanır kurutulur sapları kesilir ortalarına birer çatal batırılarak delinir.
  • Maydanoz domates ve sarımsaklar blenderdan çekilir ya da bıçakla doğranır.
  • Kavanozlara biberler yerleştirilir aralarına blenderdan çektiğimiz domates sosu eşit şekilde paylaştırılır.
  • Bütün kavanozlara birer tatlı kaşığı tuz birer tatlı kaşığı şeker ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilir diğer yanda 1 litrelik sirke tencereye boşaltılır.
  • Üzerine bir su bardağı içme suyu ilave edilerek kaynatılır kaynak olarak biberlerin üzerine kavanozlara doldurulur.
  • Ağızlarına yeni kapakla iki tık sola ve sıkıca sağa çevirerek kapatılır ters yüz olarak düz bir zemine bir havlu serilerek çevirilir.
  • 24 saat yerinden oynatmadan soğutulur daha sonra düzeltilerek serin bir yerde 2 yıl kadar kapağını açmadan bekleyebilir. Yemek isterseniz 15 gün sonra kapağını açıp afiyetle tüketebilirsiniz biberlerin rengi sarıya döndüğünde olduğu anlaşılır 💙 .
  • Not 1. Kapaklarda şişme ya da sızıntı varsa sebzeleri süzüp suyunu tekrar kaynatıp yeni bir şişeye ve yeni kapakla tekrar deneyin onlar bozulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder