Malzemeler
- 1 kilogram balık biber
- 1 baş sarımsak
- 10 dal maydanoz
- 3 tane domates
- 1 litrelik üzüm sirkesi
- 5 adet yarım litrelik kavanoz ve kullanılmamış kapak
Her kavanoz için
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Biberler güzelce yıkanır kurutulur sapları kesilir ortalarına birer çatal batırılarak delinir.
- Maydanoz domates ve sarımsaklar blenderdan çekilir ya da bıçakla doğranır.
- Kavanozlara biberler yerleştirilir aralarına blenderdan çektiğimiz domates sosu eşit şekilde paylaştırılır.
- Bütün kavanozlara birer tatlı kaşığı tuz birer tatlı kaşığı şeker ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilir diğer yanda 1 litrelik sirke tencereye boşaltılır.
- Üzerine bir su bardağı içme suyu ilave edilerek kaynatılır kaynak olarak biberlerin üzerine kavanozlara doldurulur.
- Ağızlarına yeni kapakla iki tık sola ve sıkıca sağa çevirerek kapatılır ters yüz olarak düz bir zemine bir havlu serilerek çevirilir.
- 24 saat yerinden oynatmadan soğutulur daha sonra düzeltilerek serin bir yerde 2 yıl kadar kapağını açmadan bekleyebilir. Yemek isterseniz 15 gün sonra kapağını açıp afiyetle tüketebilirsiniz biberlerin rengi sarıya döndüğünde olduğu anlaşılır 💙 .
Not 1. Kapaklarda şişme ya da sızıntı varsa sebzeleri süzüp suyunu tekrar kaynatıp yeni bir şişeye ve yeni kapakla tekrar deneyin onlar bozulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder