Malzemeler
- 3 adet taze yemeklik kabak (arzu ederseniz isteğe kalmış 1 adet havuç 1 adet patates)
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yumurta
- 1 tepeleme büyük çay bardağı un
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu varsa birkaç dal taze nane
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım paket kabartma tozu ( taze nane yoksa bir tepeleme tatlı kaşığı kuru nane)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığının ucuyla kimyon
- Çay kaşığının ucuyla kekik
Nasıl Yapılır?
- Kabaklar rendelenir üzerine bir kaşık tuz serpilir kenarda bekletilir derin bir kaba soğan rendelenir ya da küçük küçük doğranır güzelce suyu sıkılıp süzülür bekleyen kabaklarda suyu süzülerek soğanlara ilave edilir (patates ve havuç kullanacaksanız onlar da rendelenerek suyu sıkılarak bu safhada soğanlara ilave edilir)
- 2 yumurta bir çay bardağı un maydanozlar ve dereotları yıkanıp doğranır ilave edilir.
- Baharatlar ilave edilerek güzelce karıştırılır.
- Un oranına bakılır kabaklarınız sıkılmadıysa ununuz az gelebilir o yüzden biraz daha ilave edebilirsiniz kaşığa gelecek kıvamda olana kadar un ilavesi yapabilirsiniz.
- Daha sonra yanmaz bir tava ocağa alınır 6’ya kalır 1 tatlı kaşığı yağ ilave edilir ayrı bir tabağa sıvı yağ konulur yemek kaşığımız bu yağ batırılır sonra kabak karışımından bir kaşık alınarak tavanın içine koyulur .
- Kaşık tekrar yağ batırılır arkasıyla bastırılarak köfte şekli verilir.
- Yapabildiğiniz kadar ince ettiniz kaşığı yağlamaktaki amacımız harçtan kolay ayrılması yapışmaması içindir mücverleriniz rengini değiştirdiğinde piştiğini anlayabiliyorsunuz alttan bir spatulayla ters düz edip pişiriniz kızarınca altını kazık bir iki dakika kadar kısık ateşte bekletip öyle servis tabağına alınır.
- İsterseniz bunu bol yağda da kızartabilirsiniz ya da fırın tepsisine yayarak fırında da pişirebilirsiniz zamanınıza ve canınızın isteğine kalmış sarımsaklı pul biberli yoğurtla servis edebilirsiniz çok yakışıyor afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder