28 Temmuz 2022 Perşembe

Berliner Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta (Oda sıcaklığında olacak)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 125 gram margarin
  • 2.5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • Un (Poğaça hamuru kıvamında olacak)
  • Kuşburnu marmelatı
  • Bol sıvı yağ (Kızgın olmayacak)

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurtayı çırpıyoruz. Şekeri ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Süt ve suyun içinde mayayı eritiyoruz. Yoğurma kabımıza alıyoruz.
  • Margarini eritip ilave ediyoruz ardından karıştırıyoruz
  • Un eklenip yoğrulmaya başlanır. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurumuzu sarıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzu tepsiye  top top yuvarlayıp, üzerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Yağa hamurları atıp orta ateşte pişiriyoruz. Pişen hamurları peçete üzerine alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan hamura kenarından marmelat sıkacağı ile içine az miktarda sıkıyoruz. Ben Kuşburnu Marmelatı kullandım bir kısmına da vişne reçelini blender ile çekip pütürsüz bir kıvam elde edip sıkabilirsiniz.
  • Servis tabağına alıp pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder