Malzemeler
- 3 orta boy patlıcan
- 2 orta boy soğan piyazlık doğranmış
- 3 yeşil biber jülyen doğranmış
- 1 kapya jülyen doğranmış
- 4/5 diş sarımsak benim büyüktü 2 ye böldüm
- 2 domates küp doğranmış
- Yarım çay bardağı kadar zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kesme şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı acı toz biber
- 1 büyük çay bardağı su
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda biraz bekletelim acısı çıksın. Sonra yıkayıp, süzgece alalım tencere biraz yağ koyalım.
- Sırasıyla önce soğanı biraz kavuralım, sonra biberleri domatesi, sarımsağı, salça, tuz, şeker ve geri kalan yağımızı ilave edelim biraz soteleyelim, patlıcanları üzerine ilave edelim. Toz biber katalım, karıştıralım altını kısalım.
- İyice suyunu sakınca üzerine 1 bardak su ilave edelim kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim. Soğuyunca servis edelim deniyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder