Malzemeler
- 4 paket burçak bisküvi (rondodan geçirilip toz haline getirilecek)
Muhallebisi için;
- 2 litre süt
- 5,5 yemek kaşığı un
- 3,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 paket vanilin
- 1,5 adet limonun suyu (benim yarım çay bardağı çıktı)
- 3 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- Birkaç parça limon kabuğu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 paket vanilin
Nasıl Yapılır?
- Tatlımızın öncelikle muhallebisini hazırlıyoruz. Bunun için tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak göz göz oluncaya dek pişiriyoruz.
- Kıvam alan muhallebinin altını kapatıp vanilin ve tereyağını ekleyin tereyağ eriyene kadar karıştırın ve ılımaya bırakın.
- Limon sosu için vanilin hariç tüm malzemeyi karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Hazırlanan sosa vanilini ekleyip tekrar karıştırın.
- Dikdörtgen borcama toz haline getirdiğiniz bisküvilerin yarısını döküp eşit şekilde yayın.
- Üstüne muhallebinin yarısını gezdirin ve eşit şekilde düzenleyin.
- Muhallebi üstüne kalan bisküvileri döküp tekrar düzenleyin ve kalan muhallebiyi de tekrar en üstüne döküp eşit şekilde yayın.
- Son olarak limon sosunu muhallebinin üstüne gezdirin.
- 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra tatlımız servise hazır. Afiyet olsun
Limonlu sos için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder