25 Temmuz 2022 Pazartesi

Borcamda Limonlu Magnolia Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 paket burçak bisküvi (rondodan geçirilip toz haline getirilecek)

Muhallebisi için;

  • 2 litre süt
  • 5,5 yemek kaşığı un
  • 3,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 paket vanilin
  • Limonlu sos için;

    • 1,5 adet limonun suyu (benim yarım çay bardağı çıktı)
    • 3 su bardağı su
    • 5 yemek kaşığı şeker
    • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
    • Birkaç parça limon kabuğu
    • 1 çay kaşığı zerdeçal
    • 2 paket vanilin

      Nasıl Yapılır?

    • Tatlımızın öncelikle muhallebisini hazırlıyoruz. Bunun için tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak göz göz oluncaya dek pişiriyoruz.
    • Kıvam alan muhallebinin altını kapatıp vanilin ve tereyağını ekleyin tereyağ eriyene kadar karıştırın ve ılımaya bırakın.
    • Limon sosu için vanilin hariç tüm malzemeyi karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
    • Hazırlanan sosa vanilini ekleyip tekrar karıştırın.
    • Dikdörtgen borcama toz haline getirdiğiniz bisküvilerin yarısını döküp eşit şekilde yayın.
    • Üstüne muhallebinin yarısını gezdirin ve eşit şekilde düzenleyin.
    • Muhallebi üstüne kalan bisküvileri döküp tekrar düzenleyin ve kalan muhallebiyi de tekrar en üstüne döküp eşit şekilde yayın.
    • Son olarak limon sosunu muhallebinin üstüne gezdirin.
    • 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra tatlımız servise hazır. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder