Malzemeler
- 3 büyük yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı beyaz toz şeker
- 300-320 gram bitter çikolata (%60-65 kakao oranında)
- 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağından biraz az beyaz un
- 1 paket vanilya
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- Yarım çay kaşığına yakın tuz
Süslemek için;
- Çilek
- Vişne
- Nane
- Krema
Nasıl Yapılır?
- Bir kapta yumurtaları ve şekeri, köpürene kadar mikser ile çırpın. Şekerin tamamen eridiğinden emin olun.
- Bu esnada ayrı bir kapta küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı benmari usulü ya da mikrodalgada 20 sn tutarak eritin.
- Çikolatalar eriyince içerisine tereyağını ekleyip, spatula yardımıyla karıştırın, çikolata ve eriyen yağın tamamen karıştığından emin olun (Yağı ayrı bir kapta ısıyla eritmenizi tavsiye etmem, aksi takdirde çikolata hemen ılıklaşmaz ve birazdan ekleyeceğimiz yumurta karışımını kesebilir)
- Çikolata karışımını, yumurta karışımına ekleyip mikser yardımıyla karıştırın (Mikser düşük ayarda kullanılmalı).
- Elde ettiğiniz karışıma un, kakao, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin (Elek kullanmazsanız sonradan eklediğiniz malzemeler tutacak ve topaklanacaktır)
- Tüm malzemeleri spatula yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Bu işlem esnasında mikser kullanmayın ve unun tüm beyazlığı gidene kadar sürdürün.
- 20-25 cm’lik pişirme kabınızın tabanını yağlayarak pişirme kağıdını yapıştırın ve karışımı üzerine dökün.
- Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına brownie karışımınızı ekleyin ve 25-30 dakika kadar pişirin.
- Eğer fırınınız hızlı pişiriyorsa ilk denemenizde 25 dakikadan önce kontrol etmenizi tavsiye ederim.
- Süreyi uzattıkça brownienizin ıslaklığı gidecektir, seveceğiniz kıvama kadar pişirmeye devam edebilirsiniz. Ben 25 dakika pişirdiğimde içi ıslak ve nemli oluyor.
- Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra 30-40 dk dinlendirip, dilimlerseniz daha güzel sonuçlar elde edersiniz.
- Üzerini krema ve meyvelerle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder