20 Temmuz 2022 Çarşamba

Bulgur Salatası Tarifi

 




Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 3 adet kırmızı köz biber
  • 1 çay bardağı mısır
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet roka
  • Yarım demet maydanoz
  • Sıvıyağ
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml 

Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru pişireceğiniz tencereye, bulguru ve kaynar suyu ilave edip, bulgurlar suyunu çekip, yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Daha sonra ocaktan alın ve tencerenin kapağını kapatıp demlenmesini bekleyin. O sırada malzemeleri hazırlayın.
  3. Derin bir kasenin içerisine yeşillikleri ince ince doğrayın, biber ve turşuyu küp küp doğrayın, havuçları rendeleyin, mısırıda ilave edip karıştırın. Soğuyup demlenen bulguruda ilave edip, güzelce karıştırın.
  4. Son olarak tuz, sıvı yağ ve nar ekşisinide ilave edip, karıştırın. Servise hazır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder