Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı kaynar su
- 5-6 adet kornişon turşu
- 3 adet kırmızı köz biber
- 1 çay bardağı mısır
- 2 adet rendelenmiş havuç
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet roka
- Yarım demet maydanoz
- Sıvıyağ
- Nar ekşisi
- Tuz
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Nasıl Yapılır?
- Bulguru pişireceğiniz tencereye, bulguru ve kaynar suyu ilave edip, bulgurlar suyunu çekip, yumuşayana kadar haşlayın.
- Daha sonra ocaktan alın ve tencerenin kapağını kapatıp demlenmesini bekleyin. O sırada malzemeleri hazırlayın.
- Derin bir kasenin içerisine yeşillikleri ince ince doğrayın, biber ve turşuyu küp küp doğrayın, havuçları rendeleyin, mısırıda ilave edip karıştırın. Soğuyup demlenen bulguruda ilave edip, güzelce karıştırın.
- Son olarak tuz, sıvı yağ ve nar ekşisinide ilave edip, karıştırın. Servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder