Malzemeler
- 1 adet bayat ekmek
- 3 adet yumurta
- Tuz
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Bayat ekmeğimizi ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde dikkatlice dilimleyelim.
- Yumurtaları geniş bir kasede çırparak tuz ilave edelim.
- Teflon tavada sıvı yağı 1-2 dakika kızdıralım.
- Ekmeklerin her iki yüzünü yumurtaya bulayalım ve çıkartalım.
- Sırayla yumurtaya buladığımız ekmekleri tavaya alalım ve 2 dakika kızartıncaya kadar çevirerek kızartalım.
- Kızaran ekmeklerimizin fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serili bir tabağa alalım.
- Tüm ekmeklerimizi bu şekilde kızarttıktan sonra servis tabağına alalım ve servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder