Malzemeler
Hamur için;
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yaklaşık 5-6 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyelim)
İç harcı için;
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 2-3 tane yeşil kapya biber
- 1 kase sucuk
- 1 paket mantar
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için;
- 4-5 tane rendelenmiş orta domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, kekik
- 1 çay bardağı toz biber
Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemelerini un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
- Kontrollü bir şekilde un koyup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- 1 saat mayalanması için dinlendiriyoruz.
- Mayalanan hamuru 5-6 bezeye ayırıyoruz.
- İç harcı için malzemeleri ince ince doğrayın.
- Sosu için ayrı bir kaseye 5 yemek kaşığı rendelenmiş domates ayırıyoruz.
- Kalan domates e baharatlarını ve tuzunu ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz.
- Hamurları oklava veya merdane yardımıyla açıyoruz.
- İçine önce baharatlı sosumuzu sürüyoruz ,daha sonra ince doğranmış malzemeleri ekleyip hamuru kapatıyoruz.
- Daha sonra üzerine ayırdığımız sade domates sosunu sürüyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edip 200 derece fırında pişiriyoruz. Veee hazır deneyecek arkadaşlar a şimdi den afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder