Malzemeler
- 125 gram tereyağı (yumuşamış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta (akının biri üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- Alabildiğince un
Üzeri için ;
- 1 yumurta akı ve ceviz
Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında yumuşamış tereyağını kabımıza alalım un hariç bütün malzemeyi ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
- Önce yumurta akına daha sonra cevize batırıp yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altları pembeleşinceye kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder