Cevizli Kurabiye Tarifi

 



Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta (akının biri üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Alabildiğince un

Üzeri için ;

  • 1 yumurta akı ve ceviz

    Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısında yumuşamış tereyağını kabımıza alalım un hariç bütün malzemeyi ekleyip karıştıralım.
  • Daha sonra unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
  • Önce yumurta akına daha sonra cevize batırıp yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altları pembeleşinceye kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pastane Şekerparesi Tarifi

  Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler 250 gram oda ısısına gelmiş tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 2 çay bardağı irmik 1 paket va...