Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı çay şekeri
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur yoğurma kabına sıvı yağ ,margarin ,çay şekerini koyup karıştırın.
- Karışıma yavaş yavaş unu kabartma tozunu ilave edip elinizle yoğurun. Unu kontrollü bir şekilde koyun.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Tahin ve ceviz içini hamura ekleyip yoğurun.
- Dondurma kaşığı ile şekil verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- 180 deredeki fırında kontrollü bir şekilde pişirin.
- Pişen kurabiyeleri ilk sıcaklığı geçince servis tabağına alın sıcakken dağılır. Buna dikkat edin.
İyi sonuç alabilmek için malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder