Malzemeler
- 1 kg.taze fasulye
- 1 baş büyük kuru soğan
- 2 adet domates
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 3-4 dilim limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı şeker
Nasıl Yapılır?
- Fasulyeyi iki defa yıkadım ayıklayıp julyen doğradım.
- Soğanı piyazlık doğradım.
- Domatesleri kabuğunu soyup ince ince doğradım.
- Sarımsakları soydum onları da ince ince doğradım.
- Tencereye doğradığım soğan ve sarımsakların yarısını ekledim, üzerine fasulyenin yarısını serdim.
- Sırasıyla doğranmış domateslerin yarısını ekledim,kalan soğan ve sarımsakları ekledim.
- Fasulyenin kalan yarısını da tencereye alıp en üste domateslerin kalan kısmını serdim.
- Fotoğraftaki gibi 3-4 dilim limon, zeytinyağı, tuz,şeker ve karabiberi ekledim.
- Tencerem ağzına kadar doldu bu arada 🙂pişince yarıya inecek.
- 1 buçuk su bardağı su ekleyip,üzerini ıslatıp sıktığım fırın kağıdını fotoğraftaki gibi tencerenin kenarlarından sıkıştırarak kapattım.
- Bir yağlı kağıtla daha kapattım ,hafiften ikinci kağıdı da ısladım en son üzerine porselen bir tabak kapattım malzemeler karışmadan pişmesi için.
- Yüksek ateşte pişirmeye başladım kaynamaya başlayınca ilk 10 dk yüksek ateşte bir taşım kaynattım sonra kısık ateşe aldım 30-35 dk pişirdim ♨️
- Üzerinden kağıtları limon dilimlerini alıp attım.
- Tenceresinde ağzı kapalı soğumaya bıraktım.
Enfes zeytinyağlı yemeğimiz hazır 👌👌.
İster ılık,ister sıcak servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder