8 Temmuz 2022 Cuma

Mekik Baklava Tarifi

 

Mekik Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gram tereyağ ( oda ısısında yumuşamış)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1-2 damla limon suyu
  • 1 fiske tuz
  • 4-5 su bardağı un

Açmak için;

  • Buğday nişastası

İçi için;

  • Ceviz içi veya antep fıstığı

Üzeri için;

  • 250 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

    Mekik Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabımızın içerisine yumuşamış tereyağ, yumurta, süt, su,sıvı yağ, sirke, limon suyu ve tuzu katıp yoğuralım azar azar unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
  • Yumuşak bir hamur olacak.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp 8 adet pazı yapalım.
  • Nişastaya bulayıp bir tepsiye yerleştirelim üzerini poşet veya streçle kapatalım hava almasın bu şekilde 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Dinlenen pazıları teker teker nişasta ile açabildiğimiz kadar büyük açalım.
  • Yufkayı oklavaya çok sıkı olmayacak şekilde sarıp büzdürelim.
  • Sonra dikkatli bir şekilde açalım orta kısma doğru yufkayı büzdürelim.
  • Uçlarını iki kenarın da kesip ortaya serelim.
  • Üzerine 2 parmak arkalıklarla ceviz içi koyalım.
  • Önce bir kenarı daha sonra diğer kenarı üzerine örtelim.
  • Sonra boşluk kısımlardan parmağımızla sıkıştıralım.
  • Aralardan kesip ters çevirelim kenarlarını tekrar sıkıp tepsiye dizelim.
  • Bütün pazıları bu şekilde açıp şekil vererek bitirelim.
  • Üzerine tereyağı ocakta eritip kızdıralım üzerinin köpüğünü alalım sıvı yağıda ekleyip baklavanın üzerine dökelim. 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Tatlının şerbeti;Tencereye şekeri ve suyu koyalım çırpıcıyla karıştıralım şeker eriyince içine limon suyu damlatıp ocağa koyalım.
  • Kaynamaya başlayınca orta ateşte 15- 20 dk kaynatalım.
  • Baklava sıcak olursa şerbeti soğuk, baklava soğuk olursa şerbeti sıcağa yakın ılık dökelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder