Mekik Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 50 gram tereyağ ( oda ısısında yumuşamış)
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1-2 damla limon suyu
- 1 fiske tuz
- 4-5 su bardağı un
Açmak için;
- Buğday nişastası
İçi için;
- Ceviz içi veya antep fıstığı
Üzeri için;
- 250 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti;
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Mekik Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımızın içerisine yumuşamış tereyağ, yumurta, süt, su,sıvı yağ, sirke, limon suyu ve tuzu katıp yoğuralım azar azar unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
- Yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp 8 adet pazı yapalım.
- Nişastaya bulayıp bir tepsiye yerleştirelim üzerini poşet veya streçle kapatalım hava almasın bu şekilde 1 saat kadar dinlendirelim.
- Dinlenen pazıları teker teker nişasta ile açabildiğimiz kadar büyük açalım.
- Yufkayı oklavaya çok sıkı olmayacak şekilde sarıp büzdürelim.
- Sonra dikkatli bir şekilde açalım orta kısma doğru yufkayı büzdürelim.
- Uçlarını iki kenarın da kesip ortaya serelim.
- Üzerine 2 parmak arkalıklarla ceviz içi koyalım.
- Önce bir kenarı daha sonra diğer kenarı üzerine örtelim.
- Sonra boşluk kısımlardan parmağımızla sıkıştıralım.
- Aralardan kesip ters çevirelim kenarlarını tekrar sıkıp tepsiye dizelim.
- Bütün pazıları bu şekilde açıp şekil vererek bitirelim.
- Üzerine tereyağı ocakta eritip kızdıralım üzerinin köpüğünü alalım sıvı yağıda ekleyip baklavanın üzerine dökelim. 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Tatlının şerbeti;Tencereye şekeri ve suyu koyalım çırpıcıyla karıştıralım şeker eriyince içine limon suyu damlatıp ocağa koyalım.
- Kaynamaya başlayınca orta ateşte 15- 20 dk kaynatalım.
- Baklava sıcak olursa şerbeti soğuk, baklava soğuk olursa şerbeti sıcağa yakın ılık dökelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder