18 Temmuz 2022 Pazartesi

Cıllık Tarifi

 

Cıllık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat (Tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı un (Unu kontrollü ekleyeyim akışkan bir hamur olacak)

Üzerini yağlamak için;

  • Margarin

    Cıllık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri mikserde çırpın.
  • Yağsız tavayı ocağa alın ve ısındıktan sonra tavayı yağlamadan bir kepçe dolusu hamurdan döküp, kepçenin arkasıyla hamuru yayın.
  • Kısık ateşte üzerindeki gözeneklerin hepsi kaybolana kadar pişirin (Biraz kalın bir hamur olacak ince olmayacak onu siz ayarlarsınız)
  • Pişen hamurun üzerine margarin ile yağlayın hamur bitene kadar bu işleme devam edin her pişen hamuru yağlamayı unutmayın hamur olan kısmı yağlanacak tek taraflı. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder