Malzemeler
- Yarım paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış – 125 gram)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 3,5-4 su bardağı un
Tırtıl Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kurabiyemizin hamurunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına tereyağı, yumurta, sıvı yağ, şeker, vanilya, kabartma tozu ve unun bir kısmını alarak yoğurmaya başlayalım.
- Hamur toparlanana kadar unu ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Tırtıl kurabiyelerimizi şekillendirelim. Kurabiye hamurumuz hazır olduktan sonra tırtıl kurabiye kalıbı ile yaratıcılığınıza bağlı olarak kurabiyelerinizi şekillendirin. Tırtıl şeklinde yapmak için hamurdan bir parça alarak kalıba yerleştirelim. Baş parmağımızla hamura bastıralım ve tepsiye tırtıl şeklinde hamuru sıkalım. Tüm malzeme bitene kadar şekillendirmeye devam edelim.
- Kurabiyelerimizi pişirelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 160-170 derecede pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder