16 Temmuz 2022 Cumartesi

Damak Çatlatan Lezzetiyle Fırında Biber Dolması Tarifi

 



Damak Çatlatan Lezzetiyle Fırında Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dolmalık biber
  • 2 adet büyük boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gr orta yağlı kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber,pulbiber ,toz biber ,kekik ,kimyon, bolca kuru nane
  • Yarım demet maydanoz

Pirinci pişirmek için :

  • 1.5 su bardağı sıcak su

Sosu için :

  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
  • Pulbiber
  • Bir çimdik karabiber
  • 2 su bardağı sıcak su

Üzeri için :

  • 2 adet domates

    Damak Çatlatan Lezzetiyle Fırında Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için kuru soğan yemeklik doğranıp 1 çay bardağı sıvı yağda kavrulur.
  • Sarımsakta eklenip karıştırılır.
  • Kavrulan soğanın içerisine 200 orta yağlı kıyma eklenip kıyma pişene kadar kavrulur .
  • Yıkanıp süzülmüş olan pirinçler, salça, tuz ve baharatlarda eklenip karıştırılır.
  • Sıcak su eklenip kısık ateşte 10 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir.
  • Maydanozda eklenip karıştırılır.
  • Biberlerin çekirdekleri alınır iç harcının güzel pişmesi için bıçakla biberlerin altına çizikler atılır.
  • Dolma harcından tepeleme olmayacak şekilde biberlerin içine doldurup üzerleri domatesle kapatılıp tepsiye yatay olarak dizilir.
  • Sos hazırlanıp tepsiye dökülür .
  • Yağlı fırın kağıdı suyla ıslatılıp tepsinin üzerine kapatılır.
  • 180 derece fırından 1 saat civarı kontrollü olarak pişirilir .
  • 50 dakika sürenin sonunda fırın kağıdı alınarak 10 dakika biberlerin üzerlerinin yanması beklenir.
  • Deneyecek olanlara şimdiden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder