Kadayıflı Muhallebi Ölçülü Tarifi İçin Malzemeler
- Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı ve 1 paket krema
- 600 gram doğranmış kadayıf
- Yarım su bardağı kırılmış ceviz.
- 5 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı margarin
Kadayıflı Muhallebi Ölçülü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için; öncelikle bütün malzemeleri derin bir tencerede karıştıralım ve yavaş yavaş çırpıcı ile kaynayana kadar çırpalım koyu bir kıvam olunca ocaktan alalım ve dinlenmeye bırakalım.
- 15 dakika dinlenen muhallebiye krema eklenerek mikser ile 2 dakika daha çırpalım köşeye alalım.
- Geniş bir tavayı ocağa alalım ve margarini ilave edelim daha sonra doğranan kadayıf eklenerek şeker de ilave edilir kızarana kadar karıştırılır, en son kızaran harca ceviz eklenip, 3 dakika daha kavrulur ve ocaktan alınır.
- Kaselerimizi ilk alt kısmına kavrulan kadayıf katılır, ortasına istenilen miktarda muhallebi dökülür ve üzerine yine kavrulan kadayıf kapatılarak dolaba kaldırılır.
- 2 saat sonra servise hazırdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder