16 Temmuz 2022 Cumartesi

Kadayıflı Muhallebi Ölçülü Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Ölçülü Tarifi İçin Malzemeler

  • Muhallebi için;
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı ve 1 paket krema
  • 600 gram doğranmış kadayıf
  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz.
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı margarin

    Kadayıflı Muhallebi Ölçülü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için; öncelikle bütün malzemeleri derin bir tencerede karıştıralım ve yavaş yavaş çırpıcı ile kaynayana kadar çırpalım koyu bir kıvam olunca ocaktan alalım ve dinlenmeye bırakalım.
  • 15 dakika dinlenen muhallebiye krema eklenerek mikser ile 2 dakika daha çırpalım köşeye alalım.
  • Geniş bir tavayı ocağa alalım ve margarini ilave edelim daha sonra doğranan kadayıf eklenerek şeker de ilave edilir kızarana kadar karıştırılır, en son kızaran harca ceviz eklenip, 3 dakika daha kavrulur ve ocaktan alınır.
  • Kaselerimizi ilk alt kısmına kavrulan kadayıf katılır, ortasına istenilen miktarda muhallebi dökülür ve üzerine yine kavrulan kadayıf kapatılarak dolaba kaldırılır.
  • 2 saat sonra servise hazırdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder