21 Temmuz 2022 Perşembe

Meyhane Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Su

    Nasıl Yapılır?

  • İnce ince doğrayıp soğanla kapya biberimizi sıvı yağda kavuruyoruz. Üzerine salça, tuz ve baharatlarımızı ekleyip kavuruyoruz.
  • Bulgurumuzu da ekleyip kavuruyoruz. İnce ince doğranmış domateslerimizi de ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son yaklaşık üzerine 1,5 su ekleyip karıştırıyoruz ve pişiriyoruz.
  • Suyunu çektikten sonra altını kapatıp tenceremizin üzerine kağıt havlu koyup, kapağını kapatıp, demlenmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder