26 Temmuz 2022 Salı

Dereotlu Poğaça (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı dışına)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı kadar)

    Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına margarin,sıvı yağ,yoğurt,tuz,şeker ve sirkeyi alıp karıştıralım.
  2. Ardından kontrollü bir şekilde unu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuralım.
  3. En son dereotunu katıp yoğuralım ve mandalinadan az küçük parçalar koparıp içine ister beyaz peynir isterseniz kaşar peyniri koyup hamuru kapatıp yuvarlayalım.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 190 derece fırında pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder