Malzemeler
- 5 adet yeşil kabuklu kabak
- 1 çay bardağı pirinç (125 ml)
- 2 adet orta boy soğan
- 4-5 adet sivri biber
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet kırmızı biber ( paprika)
- 7 yemek kaşığı has zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
- Karabiber, kimyon tuz, pul biber
- Yarım demet dere otu
- 3, 5 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Nasıl Yapılır?
- Ön hazırlık olarak kabakların yüzü alaca soyulur.
- Tüm sebzeler doğranıp hazır edilir. pirinç yıkanıp süzülür. Daha sonra yemeğimizi pişirmeye başlayabiliriz.
- Soğan, biber, paprika, tencerede zeytin yağı ile kavrulur.
- Yemeklik doğradığımız domatesleri ilave edip hafif pişince salçaları ve iri küpler halinde doğradığımız kabakları ve ince doğradığımız sarımsakları ekleyelim.
- 1-2 dakika karıştırarak kavuralım sıcak su, pirinç ve baharatlarını da ekleyip kabaklar yumuşayana dek arada kontrol ederek pişirelim.
- Kapatmaya 5 dakika kala kıydığımız dere otu ( yada maydanozu) ekleyip gerekirse daha sıcak su ilavesi yapıp orta sulu kıvamda olacak şekilde pişirip servis tabağına alalım .
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip afiyetle yiyebiliriz.
Not:: Tencerede kısık ateşte 40 dakika sürdü pişmesi, dileyen düdüklüde de kısa sürede pişirebilir.
Mutlaka deneyin şiddetle tavsiye ediyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder