26 Temmuz 2022 Salı

Pirinçli Kabak Yemeği (Enfes Lezzet) Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet yeşil kabuklu kabak
  • 1 çay bardağı pirinç (125 ml)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4-5 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet kırmızı biber ( paprika)
  • 7 yemek kaşığı has zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
  • Karabiber, kimyon tuz, pul biber
  • Yarım demet dere otu
  • 3, 5 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

    Nasıl Yapılır?

  • Ön hazırlık olarak kabakların yüzü alaca soyulur.
  • Tüm sebzeler doğranıp hazır edilir. pirinç yıkanıp süzülür. Daha sonra yemeğimizi pişirmeye başlayabiliriz.
  • Soğan, biber, paprika, tencerede zeytin yağı ile kavrulur.
  • Yemeklik doğradığımız domatesleri ilave edip hafif pişince salçaları ve iri küpler halinde doğradığımız kabakları ve ince doğradığımız sarımsakları ekleyelim.
  • 1-2 dakika karıştırarak kavuralım sıcak su, pirinç ve baharatlarını da ekleyip kabaklar yumuşayana dek arada kontrol ederek pişirelim.
  • Kapatmaya 5 dakika kala kıydığımız dere otu ( yada maydanozu) ekleyip gerekirse daha sıcak su ilavesi yapıp orta sulu kıvamda olacak şekilde pişirip servis tabağına alalım .
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip afiyetle yiyebiliriz.
  • Not:: Tencerede kısık ateşte 40 dakika sürdü pişmesi, dileyen düdüklüde de kısa sürede pişirebilir.

    Mutlaka deneyin şiddetle tavsiye ediyorum 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder