11 Temmuz 2022 Pazartesi

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

 

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 150 gram tereyağı (Margarin yada sıvı yağ da olur)
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker

Arasına;

  • Dondurma

    Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir tencereye koyup, kısık ateşte eritin üzerine 2 su bardağı irmiği koyup, rengi değişene kadar kavurun.
  • Su ve şekeri bir kapta karıştırın rengi dönen irmiğe yavaşça ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın 1-2 dakika kısık ateşte bırakın (Suyunu tamamen çekmesi için)
  • Daha sonra ocaktan alın 15-20 dakika dinlendirin.
  • Streç film sardığımız kaselere irmikten koyup, kaşık yardımıyla düzeltin ortasını boş bırakın ortalara dondurma koyup irmik ile üzerlerini kapatın daha sonra ters çevirin. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder