Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 150 gram tereyağı (Margarin yada sıvı yağ da olur)
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
Arasına;
- Dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını bir tencereye koyup, kısık ateşte eritin üzerine 2 su bardağı irmiği koyup, rengi değişene kadar kavurun.
- Su ve şekeri bir kapta karıştırın rengi dönen irmiğe yavaşça ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın 1-2 dakika kısık ateşte bırakın (Suyunu tamamen çekmesi için)
- Daha sonra ocaktan alın 15-20 dakika dinlendirin.
- Streç film sardığımız kaselere irmikten koyup, kaşık yardımıyla düzeltin ortasını boş bırakın ortalara dondurma koyup irmik ile üzerlerini kapatın daha sonra ters çevirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder