11 Temmuz 2022 Pazartesi

Labneli Makarna Tarifi

 

Labneli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Makarna için;

  • 1 paket makarna (Ben spaghetti tercih ettim )
  • 1,5-2 litre su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet biber (Sarı, kırmızı veya yeşil fark etmez )
  • 1 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı vegeta veya 1/2 (yarım) tatlı k. tuz
  • Karabiber

Sebzeler piştikten sonra;

  • 1 paket labne ( 175-200 gram arası )
  • 100 ml. az yağlı krema
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • Üzerine serpmek için;

    • Rendelenmiş parmesan

      Labneli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle sebzeleri güzelce yıkayalım. Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyalım. Sebzeleri kabaca dörde bölelim, sarımsağı bıçak ile ezelim.
    • Küçük tepsiye alalım ve üzerlerine vegetayı (Veya tuz ), zeytinyağını ve karabiberi gezdirelim. Elimizle harmanlayalım.
    • Ben sebzeleri pişirmek için airfryer kullandım, tabiiki fırında da olur (Airfryer de: 180 derece, 17 dakika. Fırında: 180 derece fanlı ayarda 17-18 dakika, lütfen fırınınızı önceden ısıtmayı unutmayın)
    • Sebzeler pişerken makarnayı pakette yazığı gibi pişirelim (Ben 8-10 dakika kaynattım )Makarna haşlandıktan sonra sıvı yağ ile karıştıralım.
    • Sebzeler pişince fırında çıkaralım ve derin bir kaba aktarıp blend edelim.
    • Kabaca blend ettikten sonra labneyi ve kremayı ilave edip, tekrar blend edelim. Servise hazır.
    • Dilerseniz sosu komple pişmiş makarna ile karıştırın veya benim gibi servis tabağa alınan makarnanın üzerine porsyon olarak gezdirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder