Labneli Makarna Tarifi İçin Malzemeler
Makarna için;
- 1 paket makarna (Ben spaghetti tercih ettim )
- 1,5-2 litre su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet biber (Sarı, kırmızı veya yeşil fark etmez )
- 1 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı vegeta veya 1/2 (yarım) tatlı k. tuz
- Karabiber
Sebzeler piştikten sonra;
- 1 paket labne ( 175-200 gram arası )
- 100 ml. az yağlı krema
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- Rendelenmiş parmesan
Labneli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sebzeleri güzelce yıkayalım. Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyalım. Sebzeleri kabaca dörde bölelim, sarımsağı bıçak ile ezelim.
- Küçük tepsiye alalım ve üzerlerine vegetayı (Veya tuz ), zeytinyağını ve karabiberi gezdirelim. Elimizle harmanlayalım.
- Ben sebzeleri pişirmek için airfryer kullandım, tabiiki fırında da olur (Airfryer de: 180 derece, 17 dakika. Fırında: 180 derece fanlı ayarda 17-18 dakika, lütfen fırınınızı önceden ısıtmayı unutmayın)
- Sebzeler pişerken makarnayı pakette yazığı gibi pişirelim (Ben 8-10 dakika kaynattım )Makarna haşlandıktan sonra sıvı yağ ile karıştıralım.
- Sebzeler pişince fırında çıkaralım ve derin bir kaba aktarıp blend edelim.
- Kabaca blend ettikten sonra labneyi ve kremayı ilave edip, tekrar blend edelim. Servise hazır.
- Dilerseniz sosu komple pişmiş makarna ile karıştırın veya benim gibi servis tabağa alınan makarnanın üzerine porsyon olarak gezdirin
Üzerine serpmek için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder