24 Temmuz 2022 Pazar

Düğün Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 300 gram dana eti(kemik varsa elinizde 1 parça ekleyin lezzet veriyor)
  • 1,5 litre su

Terbiyesi için;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • Pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Düdüklü tencereye suyu ve dana etimizi alıp yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Haşlanan suyu ayrı derin bi tencereye süzelim.
  • İçindeki etleri küçük küçük parçalayalım.
  • Kaynayan suya ekleyip pişirmeye devam edelim.
  • Terbiyesi için malzemeleri derin bı kasede güzelce çırpalım.
  • Tencereden 2 kepçe et suyundan alıp terbiyeyi hızlıca karıştıralım.
  • Ardından tamamını tencereye döküp kaynanana kadar karıştıralım.
  • Üzerine tereyağ ve pul biber yakıp dökelim. Servise hazır😍.Afiyet olsun😋.
  • Not;.Eğer çorbam kesilir diye düşünüyorsanız eti eklemeden önce terbiyeyi ekleyip en son eti ekleyin.Eti eklemeden önce toparcık kalırsa blandrdan pürüz kalmayacak şekilde geçirip çorbanızı kurtarmış olursunuz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder