Malzemeler
- 1 kg kayısı
- 1 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- 4.5 tane karanfil
- 1 dilim limon
- 1 çay kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır?
- Kayisiların çekirdeklerini çıkartın.
- Uygun bir tencereye toz şekeri, karanfili alıp üzerine suyu ve limon dilimin ilave edelim karıştırıp ocağa alalım.
- 15 dakika orta ateşte önce pişirelim.
- Sonrasında kayısıları ekleyelim ara ara kayısıları ezmeden nazikçe karıştıralım.
- İyice köprününce tereyağı ilave edelim.
- 15. 20 dakika iyice koyulaşana kadar pişirin.
- Sıcak kavanozlara koyup kış için kaldıralım afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder