24 Temmuz 2022 Pazar

Kayısı Reçeli Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg kayısı
  • 1 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4.5 tane karanfil
  • 1 dilim limon
  • 1 çay kaşığı tereyağı

    Nasıl Yapılır?

  • Kayisiların çekirdeklerini çıkartın.
  • Uygun bir tencereye toz şekeri, karanfili alıp üzerine suyu ve limon dilimin ilave edelim karıştırıp ocağa alalım.
  • 15 dakika orta ateşte önce pişirelim.
  • Sonrasında kayısıları ekleyelim ara ara kayısıları ezmeden nazikçe karıştıralım.
  • İyice köprününce tereyağı ilave edelim.
  • 15. 20 dakika iyice koyulaşana kadar pişirin.
  • Sıcak kavanozlara koyup kış için kaldıralım afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder