Malzemeler
- 3 kg kara erik
- 3 su bardağı şeker
Nasıl Yapılır?
- Erikleri çekirdeklerinden ayırıp uygun tencereye alınız.
- Üzerine şekeri ekleyerek kaynamaya bırakın.
- Yaklaşık 45 50 dakika orta ateşte kaynatın.
- Pişip kıvam alan eriği elinizle sıkıştırarak bı süzgeçten geçirip kabuklarının süzgeçte kalmasını sağlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsilerine ince bı şekilde dökün ve tepsileri güneşe koyun 3 veya 4 gün sonunda kuruyacaktir.
- 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesip fotoğraftaki gibi sarın.
- Dilerseniz içine cevizde koyup sarabilirsiniz.(şekeri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz biz biraz mayhoş sevdiğimiz için çok eklemedim).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder