24 Temmuz 2022 Pazar

Erik Pestili Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 kg kara erik
  • 3 su bardağı şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Erikleri çekirdeklerinden ayırıp uygun tencereye alınız.
  • Üzerine şekeri ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • Yaklaşık 45 50 dakika orta ateşte kaynatın.
  • Pişip kıvam alan eriği elinizle sıkıştırarak bı süzgeçten geçirip kabuklarının süzgeçte kalmasını sağlayın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsilerine ince bı şekilde dökün ve tepsileri güneşe koyun 3 veya 4 gün sonunda kuruyacaktir.
  • 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesip fotoğraftaki gibi sarın.
  • Dilerseniz içine cevizde koyup sarabilirsiniz.(şekeri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz biz biraz mayhoş sevdiğimiz için çok eklemedim).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder