Malzemeler
Tavada lavaş ekmeği;
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket toz maya
- Ilık su
- 6 su bardağı un
Tantuni eti;
- 1 kg minik minik doğranmış tavuk göğsü
- 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ (isteğe göre yağı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yedibahar
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 buçuk su bardağı su
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ekmeği hazırlayın.
- Un ,tuz ,şeker ,su ve mayayı karıştırıp yumuşak bir hamur yapın ve 1 saat dinlerin.
- Mayalanan hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp bezeler yapın .
- 10 dakika dinlendikten sonra merdane yada oklava ile istediğiniz incelikte açıp tavada önlü arkalı pişirin.
- Uygun bir tencereye yada saç tavaya sıvı yağı alın içerisine minik minik doğranmış tavuk göğsü etini dökün.
- Suyunu verip yumuşayana kadar pişirin.
- Daha sonra 1 buçuk su bardağı su ve baharatları ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
- Pişen tantuni etlerinin sonra ortasını açıp ekmeği yağa bandırıp ekmeği tabağa alın.
- Tavuk eti,domates, maydanoz ve soğanı üzerine sıralayıp ister durum yapar ister açık bir şekilde servis yaparsınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder