22 Temmuz 2022 Cuma

Pratik Muhteşem Ev Yapımı Tantuni Tarifi

 

Malzemeler

Tavada lavaş ekmeği;

  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket toz maya
  • Ilık su
  • 6 su bardağı un

Tantuni eti;

  • 1 kg minik minik doğranmış tavuk göğsü
  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ (isteğe göre yağı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yedibahar
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 buçuk su bardağı su

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ekmeği hazırlayın.
  • Un ,tuz ,şeker ,su ve mayayı karıştırıp yumuşak bir hamur yapın ve 1 saat dinlerin.
  • Mayalanan hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp bezeler yapın .
  • 10 dakika dinlendikten sonra merdane yada oklava ile istediğiniz incelikte açıp tavada önlü arkalı pişirin.
  • Uygun bir tencereye yada saç tavaya sıvı yağı alın içerisine minik minik doğranmış tavuk göğsü etini dökün.
  • Suyunu verip yumuşayana kadar pişirin.
  • Daha sonra 1 buçuk su bardağı su ve baharatları ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
  • Pişen tantuni etlerinin sonra ortasını açıp ekmeği yağa bandırıp ekmeği tabağa alın.
  • Tavuk eti,domates, maydanoz ve soğanı üzerine sıralayıp ister durum yapar ister açık bir şekilde servis yaparsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder