Malzemeler
- 330 ml soğuk su (1,5 su bardağı)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 12 gram yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 550 gram un (4 su bardağı civarı)
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 kase su
Nasıl Yapılır?
- Akşamdan hamur malzemelerini yoğurma kabına alın ve malzemeler iyice özleşene kadar yumuşak ve ele yapışan bir hamur yoğurun.
- Hamuru hafif sıvı yağ ile yağlamış, bir kaba koyup, üzerini sıkıca kapatın ve buzdolabına yerleştirin. Ertesi sabah hamuru unlanmış tezgaha alın 9 parçaya bölün, bezeler yapın.
- Hamur soğuk ve sert olduğu için şekillendirmek oldukça kolay oluyor. Bir kase suya bir tatlı kaşığı yoğurdu ekleyip, karıştırın.
- Ekmeklerin üst tarafını suya batırıp tepsiye dizin (Katladığınız yer altta kalmalı) üzeri kapalı 30-40 dakika mayalandırın.
- Bu sırada fırını 240 derece fanlı ayarda ısıtın. Fırına dayanıklı bir kabin içerisine su doldurun ve fırının kenarına yerleştirin veya buhar verme özelliği varsa fırının seviye üçü seçin.
- Ekmeklerin üzerine kesik atın ve yaklaşık 15 dakika kızarana kadar pişirin.
Not: Ekmekleri aynı gün yapmak isterseniz eğer, ılık su kullanın ve 20 gram yaş maya. Ama önerim bir gece bekletmeniz.
Kullanılan una, yoğurdun kıvamına göre un miktarı biraz değişebilir dikkatli ekleyin yumuşacık ele yapışan bir hamur olmalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder