Malzemeler
- 6 adet milföy hamuru (10×20)
- 2 adet elma
Pudingli harç için:
- 1 paket vanilyalı puding tozu
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı taze peynir (içim taze peynir veya pınar beyaz)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
- Pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- Elmaları soyun, dörde bölün,çekirdeklerini çıkarıp yassı olarak rendeleyin.
- Pudingli harç için: Vanilyalı puding tozuna sütü, toz şekeri ve zerdeçalı ekleyin ve pudingi paketteki talimata göre pişirin.
- Pudingi buzdolabında iyice soğutun, taze peyniri ekleyin ve mikserle karıştırın.
- Milföy hamuru oda sıcaklığında yumuşadıktan sonra, üst üste yerleştirin ve hamuru ara sıra unlayarak oklava ile 35×50 cm ebatlarında açın.
- Hamurun kenarlarını bir bıçakla keserek düzleştirin ve üzerinde çatalla delikler açın.
- Pudingli harcın üçte ikisini açtığınız hamurun yarı ķısmına döküp yayın.
- Rendelediğiniz elmaları harcın üzerine yerleştirin.
- Elmaların üzerine pudingli harcın geri kalanını yayın.
- Hamurun diğer ucundan tutarak harçlı kısmın üzerini kapatın ve açık kenarlarını çatal ucu ile bastırarak kapatın.
- Hamuru yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın ve dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış 220° fırında 20-25 dk pişirin.
- Sıcaklığı geçince üzerilerine pudra şekeri serpin.
Üzeri için:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder