21 Temmuz 2022 Perşembe

Elma Ve Özel Puding Kremalı Milföy Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru (10×20)
  • 2 adet elma

Pudingli harç için:

  • 1 paket vanilyalı puding tozu
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı taze peynir (içim taze peynir veya pınar beyaz)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
  • Üzeri için:

    • Pudra şekeri

       Nasıl Yapılır?

    • Elmaları soyun, dörde bölün,çekirdeklerini çıkarıp yassı olarak rendeleyin.
    • Pudingli harç için: Vanilyalı puding tozuna sütü, toz şekeri ve zerdeçalı ekleyin ve pudingi paketteki talimata göre pişirin.
    • Pudingi buzdolabında iyice soğutun, taze peyniri ekleyin ve mikserle karıştırın.
    • Milföy hamuru oda sıcaklığında yumuşadıktan sonra, üst üste yerleştirin ve hamuru ara sıra unlayarak oklava ile 35×50 cm ebatlarında açın.
    • Hamurun kenarlarını bir bıçakla keserek düzleştirin ve üzerinde çatalla delikler açın.
    • Pudingli harcın üçte ikisini açtığınız hamurun yarı ķısmına döküp yayın.
    • Rendelediğiniz elmaları harcın üzerine yerleştirin.
    • Elmaların üzerine pudingli harcın geri kalanını yayın.
    • Hamurun diğer ucundan tutarak harçlı kısmın üzerini kapatın ve açık kenarlarını çatal ucu ile bastırarak kapatın.
    • Hamuru yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın ve dilimleyin.
    • Önceden ısıtılmış 220° fırında 20-25 dk pişirin.
    • Sıcaklığı geçince üzerilerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder