Malzemeler
- 1 kase vişne
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 25 gram kakao (3 yemek kaşığı)
- 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu-
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 kase vişne
- Damla çikolata (her muffin için 1 tatlı kaşığı)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle vişnelerin çekirdeğini çıkartalım. Bunun için vişnelerin saplarını kopardıktan sonra pipet ile bastırıp yavaşça iterek çekirdekleri kolay bir şekilde çıkartabilirsiniz.
- Tüm vişnelerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra kek harcı için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından süt, sıvı yağ ve sürülebilir çikolatayı ekleyerek tekrar çırpalım.
- Elediğimiz vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu ekleyerek son kez çırpalım.
- Son olarak kek harcımıza damla çikolata ekleyelim ve spatula ile karıştıralım.
- Hazır olan kek hamurumuzdan kepçe ile alalım ve muffin kalıpların üzerinde biraz boşluk kalacak şekilde kalıplara dökelim. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edelim. Ben 11 adet muffin kek elde ettim ancak sizin kalıplarınızın büyüklüğüne göre bu sayı değişebilir.
- Son olarak muffinlerimizin üzerine her cup için 5’er adet vişne yerleştirelim. Yine her muffin için 1’er tatlı kaşığı da damla çikolata serptikten sonra önceden ısıtılmış 160°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen muffinlerimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim.
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder