Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gr margarin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç harcı için;
- 3 büyük boy elma
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı margarin
Nasıl Yapılır?
- Elmaları rendeleyip küçük bir tencereye alın.
- İçine şeker ve tarçını ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirip soğumaya bırakın.
- Bir kaba hamur malzemeleri un hariç ekleyip güzelce karıştırın.
- Ardından unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Şekil olarak resimde gördüğünüz patates şekillendirici ile şekil verebilirsiniz.
- İç harcı içine koyup ağzını kapatın ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
- Fırından aldığınız kurabiyeleri üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder