24 Temmuz 2022 Pazar

Et Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı koyun (Dana eti de olur)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 5 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • Tuz
  • 3 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Düdük ki tencereye sıvı yağı ve etleri alalım (Dana eti ile yaparsanız yağı biraz artırın) Etler kendi suyu ile arada karıştırarak pişirelim ve etin suyu azalınca yemeklik doğranmış kuru soğan, biber ve minik doğranmış sarımsakları kavuralım.
  • Üzerine tereyağını, kabuğu soyulmuş küp doğranmış domatesi, salçaları, tuz ve biberleri ekleyip 2-3 dk kavuralım, suyunu ilave ederek düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
  • Düdüklü tencereden kaynama sesi gelince pişirme ayarını yaparak kısık ateşte 25-30 dakika pişirelim.
  • Düdüklünün havasını aldıktan sonra kapağını açalım. Eti yumuşacık pişmiş olan bu lezzetli yemeğimizi yanında pirinç pilavı ile servis edebiliriz. Afiyet olsun 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder