Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt (bardak ölçüm 200ml)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 paket kuru maya
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 6,5 su bardağı un kontrollü olun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı
- Beyaz peynir veya patatesli de yapabilirsiniz
- 150 gram tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yumurta sarısı (akları içine)
- Susam veya çörek ot
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle genişçe bir kabın içine ılık süt,ılık su, şekerimizi ve mayamızı ekleyelim 5 dakika aktifleşmesini bekleyelim.
- Daha sonra yağımızı, yumurta aklarını ve yavaş yavaş unumuzu tuzumuzu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edelim, mayalanmaya bırakalım.
- İç malzemelerimizi hazırlayalım.
- Yağımızı ılıtıp bekletelim bu yağı ara katlarımıza sürmek için kullanacağız.
- Mayalanan hamurumuzun mayasını alalım.
- Bir kaç dakika yoğuralım.
- Hamurda ele yapışma oluyor bu esnada unlayarak bezelere ayıralım.
- Üzerine temiz bir poşet geçirip bezelerin kurumamasını sağlıyalım.
- Ve masamızı unlayarak bezelerimizi açmaya başlıyalım ilk bezeyi açıp yağlıyalım, ikinci bezeyi de açıp üstüne koyup tekrar yağlayalım.
- Resimdeki gibi kenarlarını kapatıp tekrar yağlıyalım.
- En son diğer kenarları da kapatıp iç harcını koyup tekrar kapatıp en son zarf şekli verip ortalarına bastırarak şekil verelim.
- Bütün işlem bittikten sonra yumurta sarıları sürüp susam serpiştirip 200 derecelik ısınmış fırında kontrollü bir şekilde kızartalım.
- Her fırının pişirme süresi farklı olabilir.Böreklerimiz servise hazır.
İç harcı için;
Ara katları için
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder