24 Temmuz 2022 Pazar

Pul Pul Dökülen El Açması Zarf Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt (bardak ölçüm 200ml)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 paket kuru maya
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 6,5 su bardağı un kontrollü olun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı
  • İç harcı için;

    • Beyaz peynir veya patatesli de yapabilirsiniz

    Ara katları için

    • 150 gram tereyağı veya margarin
    • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Üzeri için;

    • Yumurta sarısı (akları içine)
    • Susam veya çörek ot

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle genişçe bir kabın içine ılık süt,ılık su, şekerimizi ve mayamızı ekleyelim 5 dakika aktifleşmesini bekleyelim.
    • Daha sonra yağımızı, yumurta aklarını ve yavaş yavaş unumuzu tuzumuzu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edelim, mayalanmaya bırakalım.
    • İç malzemelerimizi hazırlayalım.
    • Yağımızı ılıtıp bekletelim bu yağı ara katlarımıza sürmek için kullanacağız.
    • Mayalanan hamurumuzun mayasını alalım.
    • Bir kaç dakika yoğuralım.
    • Hamurda ele yapışma oluyor bu esnada unlayarak bezelere ayıralım.
    • Üzerine temiz bir poşet geçirip bezelerin kurumamasını sağlıyalım.
    • Ve masamızı unlayarak bezelerimizi açmaya başlıyalım ilk bezeyi açıp yağlıyalım, ikinci bezeyi de açıp üstüne koyup tekrar yağlayalım.
    • Resimdeki gibi kenarlarını kapatıp tekrar yağlıyalım.
    • En son diğer kenarları da kapatıp iç harcını koyup tekrar kapatıp en son zarf şekli verip ortalarına bastırarak şekil verelim.
    • Bütün işlem bittikten sonra yumurta sarıları sürüp susam serpiştirip 200 derecelik ısınmış fırında kontrollü bir şekilde kızartalım.
    • Her fırının pişirme süresi farklı olabilir.Böreklerimiz servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder