Malzemeler
- 3.5 su bardağı ( reis ) köftelik bulgur
- 1.5 su bardağı rondodan çekilmiş domates püresi
- 4 yemek kaşığı isot
- 12 yemek kaşığı sıvı yağ
- 7 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı yedi bahar
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 büyük boy kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
- 4 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle isot ve zeytinyağı ,biber salçasını ,nar ekşisiyle birlikte baharatları ilave ederek karıştırın.
- Diğer malzemeleri hazırlanana kadar salçalı sosu bekletin.
- Maydanozları ince ince doğrayın.
- Taze soğanı ince ince doğrayın.
- Ardından bulguru mutfak robotun yoğurma hazinesinin içine bırakın.
- Ardından kuru soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın bulgurun üzerine rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı bırakın.
- Ardından domatesleri ve sarımsakları birlikte rondodan iyice çekin ve bulgurun üzerine bırakın ben tezgah üstü robotun yardımıyla 5. Kademede çalıştırarak 35 dakika sonra hazırladığım maydanoz ve taze soğanı ilave ederek tekrar robotta düşük seviyede karıştırarak yaklaşık benim robotta toplamda 40 dakikada çiğ köftem hazırdı .
- Köftemiz hazır duruma gelince hafif avuç içinizi yağlıyarak köfteden parçalar halinde koparıp avuç içinde şekil vererek servis tabağına bırakın marol limon eşliğinde servise hazırlayın afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder