26 Temmuz 2022 Salı

Üçgen Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • Yarım çay bardağı su (60 ml)
  • İç harcı için;

    • 1 kase lor peyniri, kaşar peyniri, maydanoz karışımı

    Üzeri için;

    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • Susam

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle üçgen böreğin sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına yumurta, su,  sıvı yağ ve sütü alarak karıştıralım.
    • Tezgaha yufkamızdan 1 tanesini serelim ve üzerine sosumuzdan gezdirelim. Fırça ile her yerine gelmesini sağlayalım.
    • Üzerine 2. kat yufkayı serelim ve tekrar soslayalım. Son olarak 3. kat yufkayı da serelim ve soslayalım.
    • Lor peyniri, kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırarak hazırladığımız iç harcını yufkalarımızın üzerine eşit bir şekilde serpiştirelim.
    • Böreği sarmak için yufkanın iki kenarını hafif içe doğru katlayalım.
    • Daha sonra bize yakın olan tarafından başlayarak sıkı olacak şekilde rulo halinde ortaya kadar saralım.
    • Ortaya geldikten sonra yufkanın karşı kenarını da rulo halinde saralım ve ruloları ortada buluşturalım.
    • Bıçakla ruloların birleştiği kısmı uzunlamasına keselim ve ruloları birbirinden ayıralım.
    • Ardından ruloları üçgen olacak şekilde dilimleyelim.
    • Tüm ruloları dilimledikten sonra böreklerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
    • Üzeri için yumurta ve sıvı yağı bir kasede karıştıralım. Ardından fırça ile üzerlerine sürelim.
    • Son olarak susam serptiğimiz üçgen böreklerimizi önceden ısıtılmış 170°C  alt üst fansız ayardaki fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
    • Sürenin sonunda pişen börekleri fırından alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder