Malzemeler
- 3 adet yufka
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- Yarım çay bardağı su (60 ml)
- 1 kase lor peyniri, kaşar peyniri, maydanoz karışımı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle üçgen böreğin sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına yumurta, su, sıvı yağ ve sütü alarak karıştıralım.
- Tezgaha yufkamızdan 1 tanesini serelim ve üzerine sosumuzdan gezdirelim. Fırça ile her yerine gelmesini sağlayalım.
- Üzerine 2. kat yufkayı serelim ve tekrar soslayalım. Son olarak 3. kat yufkayı da serelim ve soslayalım.
- Lor peyniri, kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırarak hazırladığımız iç harcını yufkalarımızın üzerine eşit bir şekilde serpiştirelim.
- Böreği sarmak için yufkanın iki kenarını hafif içe doğru katlayalım.
- Daha sonra bize yakın olan tarafından başlayarak sıkı olacak şekilde rulo halinde ortaya kadar saralım.
- Ortaya geldikten sonra yufkanın karşı kenarını da rulo halinde saralım ve ruloları ortada buluşturalım.
- Bıçakla ruloların birleştiği kısmı uzunlamasına keselim ve ruloları birbirinden ayıralım.
- Ardından ruloları üçgen olacak şekilde dilimleyelim.
- Tüm ruloları dilimledikten sonra böreklerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzeri için yumurta ve sıvı yağı bir kasede karıştıralım. Ardından fırça ile üzerlerine sürelim.
- Son olarak susam serptiğimiz üçgen böreklerimizi önceden ısıtılmış 170°C alt üst fansız ayardaki fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen börekleri fırından alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!
İç harcı için;
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder