Malzemeler
- 7 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı soğuk su
- 1 küçük kase ilik su
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 kase ilik su, toz şeker ve instant maya aktiflestirilir.
- Un genus bir kaba alınarak tuz, süt, su ve maya eklenerek hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
- Sonra zeytinyağı eklenerek iyice yoğurulur.
- Üzeri kapatılarak 40 dk mayalandırılır.
- Mayalanan hamur 2 eşit parçaya bölünerek tezgahta toparlanır ve yağlı kağıt serili 2 oval borcam a konur fırının için de 1 buçuk saat kadar iyice şişmesi beklenir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam çörek otu serpilir.
- Bir bıçak yardımıyla üzeri çizilir.
- Önceden ısıtılmış 235 derecedeki fırına bi kap su konulur.
- İki borcam da aynı anda fırına sürülerek altı üstü kızarana kadar pişirilir.
- Piştikten sonra soğuması beklenecek ekmek bıçağı ile kesilir.
- İçi püf püf kocaman 2 ekmek elde edilir. Kesinlikle denemelisiniz isterseniz içine ceviz de ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder