31 Temmuz 2022 Pazar

Ev Yapımı Ata Ekmek Tarifi

 



Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1 küçük kase ilik su
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 ,5  tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 1 kase ilik su, toz şeker ve instant maya aktiflestirilir.
  • Un genus bir kaba alınarak tuz, süt, su ve maya eklenerek hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
  • Sonra zeytinyağı eklenerek iyice yoğurulur.
  • Üzeri kapatılarak 40 dk mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur 2 eşit parçaya bölünerek tezgahta toparlanır ve yağlı kağıt serili 2 oval borcam a konur fırının için de 1 buçuk saat kadar iyice şişmesi beklenir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam çörek otu serpilir.
  • Bir bıçak yardımıyla üzeri çizilir.
  • Önceden ısıtılmış 235 derecedeki fırına bi kap su konulur.
  • İki borcam da aynı anda fırına sürülerek altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra soğuması beklenecek ekmek bıçağı ile kesilir.
  • İçi püf püf kocaman 2 ekmek elde edilir. Kesinlikle denemelisiniz isterseniz içine ceviz de ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder