Malzemeler
- 4 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri ılık su ve süt ile karıştırıp, yumuşak ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- 1 saat 2 saat arası mayalandırıyoruz. Ne kadar mayalandırırsak o kadar güzel olacaktır.
- Sonra fırını 230 dereceye açalım. Ben tencere gibi olan borcamda yaptım. Fırın kabımızı da fırına koyalım ve ısınmaya bırakalım. Fırınımız sıcak olmalı 🔥 🙂.
- Hamuru tekrar yoğurup ekmek şekli verelim. Yağlı kağıt üzerine koyup bir kaba koyalım. 30 dakika 1 saat aralığında tekrar mayalandıralım.
- Sonra fırın kabına alalım. Üzerini bir bıçak yardımı ile çizelim. Üzerini kapağı ile kapatalım. Ben kapaklı borcamda yapıyorum. Fırında kontrollü bir şekilde pişirilelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder