8 Temmuz 2022 Cuma

Ev Yapımı Vişne Jöleli Pamuk Pasta Tarifi

 


Ev Yapımı Vişne Jöleli Pamuk Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un (250 ml bardakla )
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 (yarım) paket sıvı krema
  • 1/2 (yarım) paket beyaz çikolata
  • Vişneli sosu için

    • 2 su bardağı vişne ( tercihen çekirdekleri çıkarılmış )
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
    • 1 çay kaşığı tereyağ

      Ev Yapımı Vişne Jöleli Pamuk Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Pandispanyası için yumurtalar, şeker ve vanilini köpük köpük olana kadar 5-6 dk mikserle çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
    • Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip spatulayla veya mikserin düşük devrinde çırpın.
    • Pişirme kağıdı serili büyük dikdörtgen borcama harcı aktarın.
    • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar kontrollü pişirin. (30-35 dk) kürdan testi yaparak fırını kapatın. Soğuduğunda keki borcama ters çevirin.
    • Kreması için süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısını bir tencereye alın.
    • Karıştırarak pişirmeye devam edin.
    • Fokurdamaya başlayınca altını kapatın.
    • Ocaktan alıp vanilin, krema ve beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. Ara ara karıştırın ki üstü kaymak tutmasın. Kekin üzerine aktarın. Spatulayla düzeltin.
    • Vişneli sos için vişneleri uygun bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyip 5 dk pişirin.
    • Vişneler sularını bıraktıkları için su miktarını çok eklemedim.
    • Nişastayı suyla karıştırıp üzerine aktarın ve sürekli karıştırarak pişirin.
    • Kaynamaya başladığında kısık ateşte 1-2 dk pişirin.
    • Kapatıp tereyağını ekleyin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
    • Kremanın üzerine eşit şekilde gezdirin ve buzdolabında 2-3 saat soğutun. Soğuk soğuk servis yapın. Afiyet olsun 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder