Ev Yapımı Vişne Jöleli Pamuk Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 su bardağı un (250 ml bardakla )
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1/2 (yarım) paket sıvı krema
- 1/2 (yarım) paket beyaz çikolata
- 2 su bardağı vişne ( tercihen çekirdekleri çıkarılmış )
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 çay kaşığı tereyağ
Ev Yapımı Vişne Jöleli Pamuk Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pandispanyası için yumurtalar, şeker ve vanilini köpük köpük olana kadar 5-6 dk mikserle çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip spatulayla veya mikserin düşük devrinde çırpın.
- Pişirme kağıdı serili büyük dikdörtgen borcama harcı aktarın.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar kontrollü pişirin. (30-35 dk) kürdan testi yaparak fırını kapatın. Soğuduğunda keki borcama ters çevirin.
- Kreması için süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısını bir tencereye alın.
- Karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Fokurdamaya başlayınca altını kapatın.
- Ocaktan alıp vanilin, krema ve beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. Ara ara karıştırın ki üstü kaymak tutmasın. Kekin üzerine aktarın. Spatulayla düzeltin.
- Vişneli sos için vişneleri uygun bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyip 5 dk pişirin.
- Vişneler sularını bıraktıkları için su miktarını çok eklemedim.
- Nişastayı suyla karıştırıp üzerine aktarın ve sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladığında kısık ateşte 1-2 dk pişirin.
- Kapatıp tereyağını ekleyin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Kremanın üzerine eşit şekilde gezdirin ve buzdolabında 2-3 saat soğutun. Soğuk soğuk servis yapın. Afiyet olsun
Vişneli sosu için
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder