Malzemeler
- 1 su bardağından 2 parmak eksik kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı (şart değil)
- Sıvı yağ ya da zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 8 su bardağı kaynar su
Nasıl Yapılır?
- Soğan ve sarımsak iri iri doğranır ve zeytinyağında bir kaç tur kavrulur.
- Salça konularak kavrulmaya devam edilir.
- Mercimek, pirinç, bulgur eklenir ve sıcak su dökülüp pişmeye bırakılır.
- Bakliyatlar yumuşayınca (Ben yarım saat kaynattım) blender dan geçirilir ve kaynamaya devam eder.
- Tuz, nane, pulbiber eklenir kısa bir süre daha kaynatılır. Tereyağ eklenir ve kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder