Malzemeler
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı fındık kremasıYarım paket krema
- 1 paket vanilya
- Bebe bisküvisi
- Yarım paket krema
- 80 gram beyaz çikolata
Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için; şeker, nişasta un ve yumurta sarısını süte ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz. Altını kapatıp, ilk sıcaklığı geçince fındık kreması ve kremayı ekleyip güzelce çırpıyoruz. En son vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Uygun cuplara biraz muhallebi koyup arasına bebe bisküvisi diziyoruz.
- Tekrar muhallebi koyup hepsine aynı şekilde paylaştırıyoruz.
- Ganaj için; kalan kremayı ocağa alıp biraz ısıtıp içine beyaz çikolata ekleyip, sos kıvamına getiriyoruz. Tatlılarımızın üzerine eşit şekilde paylaştırıp dilediğiniz gibi süsleyip soğuyunca servis edebilirsiniz.
Arasına;
Ganaj için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder