Malzemeler
Hamuru için;
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 yaşmaya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kapak sirke
- 1 su bardağı su
- Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
- 1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- Tuz
- Pulbiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Sıvı yağ
Sürmek için;
- 250 gram haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış patates ezilir, maya ve su ile karıştırıp sirke ilave edilir. Tuzu ve unuda ekleyip hamur yoğrulur ve sarılıp bir saat dinlendirilir.
- Soğan yemeklik doğranıp, sıvı yağ ile kavrulur. Mercimek eklenip salçası, tuzu, baharatı katılır, kısık ateşte pişirilir.
- Haşhaş sıvı yağ ile karıştırıp bekletilir.
- Bir saat mayalanan hamurumuzu tezgaha alınıp 5-6 bezeye ayrılır. Un yardımıyla bezeler büyütülür.
- Bezeler servis tabağından biraz büyükçe açılır. Haşhaşlı karışımdan 2-3 yemek kaşığı sürüp, rulo şeklinde getirin. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayın.
- Şimdi bu ruloları 4 e bölün. Elimizle her parçayı yayıp ortasına 1 yemek kaşığı mercimekli harçtan koyup sarılır ve tepsiye yerleştirin. Bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor. Artan haşhaş hamurların üstüne sürülüp fırına verilir.180 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder