21 Temmuz 2022 Perşembe

Mercimekli Haşhaşlı Bükme Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 yaşmaya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kapak sirke
  • 1 su bardağı su
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi için;

  • 1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sıvı yağ

Sürmek için;

  • 250 gram haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ

     Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patates ezilir, maya ve su ile karıştırıp sirke ilave edilir. Tuzu ve unuda ekleyip hamur yoğrulur ve sarılıp bir saat dinlendirilir.
  • Soğan yemeklik doğranıp, sıvı yağ ile kavrulur. Mercimek eklenip salçası, tuzu, baharatı katılır, kısık ateşte pişirilir.
  • Haşhaş sıvı yağ ile karıştırıp bekletilir.
  • Bir saat mayalanan hamurumuzu tezgaha alınıp 5-6 bezeye ayrılır. Un yardımıyla bezeler büyütülür.
  • Bezeler servis tabağından biraz büyükçe açılır. Haşhaşlı karışımdan 2-3 yemek kaşığı sürüp, rulo şeklinde getirin. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayın.
  • Şimdi bu ruloları 4 e bölün. Elimizle her parçayı yayıp ortasına 1 yemek kaşığı mercimekli harçtan koyup sarılır ve tepsiye yerleştirin. Bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor. Artan haşhaş hamurların üstüne sürülüp fırına verilir.180 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder