25 Temmuz 2022 Pazartesi

Fırında Soslu Kanat Tarifi

 


  1. .

    Malzemeler

    • 1 kilo tavuk kanat
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı süzme bal
    • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 1-2 diş sarımsak
    • Tuz

      Nasıl Yapılır?

    • Fırında ballı tavuk kanat yapımı için; öncelikle 1 kilo tavuk kanadını iyice yıkayıp, süzmeye bırakın.
    • Daha sonra tavuk kanatlarının üzerine bıçak ile 2-3 çizik atıp, hafif çukur bir kap içine alın.
    • Tavuk kanatlarının üzerine 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı sarımsak tozu ve damak tadınıza göre tuz ekleyin.
    • Ardından tavukların üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı dökün.
    • Tavuk kanatlarını zeytinyağı ve baharatları ile birlikte iyice karıştırın.
    • Daha sonra tavuk kanatların üzerine 1 yemek kaşığı süzme bal ve yarım yemek kaşığı nar ekşisi koyun. İsteğe göre nar ekşisi koymayabilirsiniz.
    • Eliniz ile tekrar tavuk kanatlarını iyice harmanlayın.
    • Kabın üzerini streç film ile örtüp, buzdolabında en az 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakın.
    • Dinlenen ballı tavuk kanatlarını yağlı kağıt serili fırın kabı içine dizin.
    • Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin.
    • Üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
    • Fırında ballı tavuk kanatları piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
    • Tavuk kanatlarının içine koyduğumuz bal tavukların renk olarak çok güzel kızarmasını sağlayıp, aynı zamanda lezzet veriyor.Deneyenlere afiyet şifa olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder