Malzemeler
- 5 adet orta boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
- 1 adet çarliston biber
Kıymalı harç için;
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
- 200 gram kıyma
- 1 çay bardağı sıcak su
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları çizgili şekilde soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu ve soğuk suda bekletin.
- İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az miktardaki yağda kızartın.
- Sonra tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberi, sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
- Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
- Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.
- Borcama patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
- Doldurduğunuz patlıcanların üzerine dilimlediğiniz domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın ve dilimlenen biberlerden birer tane koyun.
- Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
- Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek yarım saat pişirin. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder