25 Temmuz 2022 Pazartesi

Karnıyarık Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet orta boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
  • 1 adet çarliston biber

Kıymalı harç için;

  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay bardağı sıcak su

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları çizgili şekilde soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu ve soğuk suda bekletin.
  • İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az miktardaki yağda kızartın.
  • Sonra tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberi, sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
  • Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.
  • Borcama patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
  • Doldurduğunuz patlıcanların üzerine dilimlediğiniz domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın ve dilimlenen biberlerden birer tane koyun.
  • Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
  • Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek yarım saat pişirin. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder