25 Temmuz 2022 Pazartesi

Muhallebili Kadayıf Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram muhallebilik kadayıf
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kadayıfı pilav tencerenize alın.
  • ,Üzerine şeker, ceviz, tereyağını ekleyip ocakta kadayıflar pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ocağı kapatıp kenara alın.
  • Derin bir tencereye süt, un, nişastayı ekleyip iyice karıştırın.
  • Şekeri ekleyip tekrar karıştırın.
  • Ocağa alın göz göz olana kadar muhallebiyi çırpıcı yardımı ile karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp içine vanilya ve tereyağını ilave edip mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın.
  • Servis kaselerine önce kadayıflı karışım ardından muhallebi ve tekrar kadayıflı karışım ekleyin.
  • En son dilediğiniz gibi süsleyip buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder