Gelin Pastasına Rakip Damat Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- Yarım su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- Vanilya
- Kabartma tozu
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday yada mısır nişastası
- Vanilya
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
Ganaj için;
- 1 paket krema
- 80 gram bitter yada sütlü çikolata
Gelin Pastasına Rakip Damat Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak keki çırpıyoruz kek için oda sıcaklığında 3 yumurta ile şekeri köpürene dek çırpıyoruz sonrasında yağ ve sütü ekleyip karıştırıyoruz un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz, çırpıyoruz.
- Kek kıvamına gelince yağladığımız dikdörtgen borcam a yayıyoruz 170 derecede yaklaşık 25 dk pişme kontrollü pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Krema için; tüm katı malzemeleri vanilya hariç süte ekleyip çırpıyoruz ocağa alıp kıvam alana dek karıştırıyoruz. Kek soğuyunca üzerini süt ile ıslatıyoruz delikler açıp ıslatın.
- Daha sonra ılımış olan muhallebiyi kekin üzerine yayıyoruz. Düzleyip ganaj yapımına geçiyoruz kremayı ocağa alıp kaynamadan alıyoruz altını kapatıp 80 gram çikolatayı içinde eritiyoruz ve muhallebinin üzerine yayıyoruz.
- Bir gece buzdolabın da bekletip dilimleyip süsleyin tadı çok güzel oluyor ama vakit yok ise bir kaç saat sonra da güzel oluyor. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder