18 Temmuz 2022 Pazartesi

Gelin Pastasına Rakip Damat Pastası Tarifi

 

Gelin Pastasına Rakip Damat Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Vanilya
  • Kabartma tozu

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday yada mısır nişastası
  • Vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 80 gram bitter yada sütlü çikolata

    Gelin Pastasına Rakip Damat Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak keki çırpıyoruz kek için oda sıcaklığında 3 yumurta ile şekeri köpürene dek çırpıyoruz sonrasında yağ ve sütü ekleyip karıştırıyoruz un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz, çırpıyoruz.
  • Kek kıvamına gelince yağladığımız dikdörtgen borcam a yayıyoruz 170 derecede yaklaşık 25 dk pişme kontrollü pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Krema için; tüm katı malzemeleri vanilya hariç süte ekleyip çırpıyoruz ocağa alıp kıvam alana dek karıştırıyoruz. Kek soğuyunca üzerini süt ile ıslatıyoruz delikler açıp ıslatın.
  • Daha sonra ılımış olan muhallebiyi kekin üzerine yayıyoruz. Düzleyip ganaj yapımına geçiyoruz kremayı ocağa alıp kaynamadan alıyoruz altını kapatıp 80 gram çikolatayı içinde eritiyoruz ve muhallebinin üzerine yayıyoruz.
  • Bir gece buzdolabın da bekletip dilimleyip süsleyin tadı çok güzel oluyor ama vakit yok ise bir kaç saat sonra da güzel oluyor. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder