Haşhaşlı Hürrem Tatlısı (Sultan Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Hamuru için;
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı toz hindistan cevizi
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı mavi haşhaş
- Fındık
Haşhaşlı Hürrem Tatlısı (Sultan Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için bir tencereye toz şeker ve suyu alarak karıştıralım, ardından kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra şerbetimize limon suyunu ilave ederek 10 dakika daha kaynatalım. Soğuması için şerbeti bir kenara alalım.
- Hamuru için yoğurma kabına margarini, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, hindistan cevizi, irmik, vanilya ve kabartma tozunu alarak yoğurmaya başlayalım.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım.
- Hazırladığımız tatlıları önce süte batıralım ardından her tarafını mavi haşhaşa bulayalım.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye tatlılarımızı yerleştirelim, orta kısımlarına fındık batıralım.
- Önceden ısıttığımız 170° fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra soğuyan şerbeti gezdirelim ve şerbetini çekinceye kadar dinlendirelim.
- Şerbetini tamamen çektikten sonra haşhaşlı sultan tatlılarımız servise hazır.
- Bir gece buzdolabında beklemesini tavsiye ederim 😋 Afiyet olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder