Karbonatlı Poğaça Tarifi

  Karbonatlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı zeytinyağı 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt Yarım paket krema 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay kaşığı karbonat Yarım limon 5 su bardağı un İçine; Peynir Üzerine; Yumurta sarısı Susam Karbonatlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle un ve kabartma tozu hariç, sıvı malzemelerin hepsini bir kaba koyalım, limon ile karbonatı bir kapta karıştırıp köpürtelim onuda ekleyelim tuzu şekeri de ekleyip bir tel ile karıştıralım. Un ve kabartma tozunuda ekleyip silikon spatula veya tahta kaşık ile hamurumuzu toparlayalım birazda elimizle yoğurup çok yoğurmayacağız ama mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım. Bezelere ayırdığımız hamurlarımızın içine peyniri koyup yuvarlak poğaçalar yapalım. Tepsimize dizdiğimiz poğaçaların üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim. Ortasına bıçakla artı işareti keselim. 180⁰ ısınmış fırında 30 dakika pi...

Haşhaşlı Hürrem Tatlısı (Sultan Tatlısı) Tarifi

 

Haşhaşlı Hürrem Tatlısı (Sultan Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Hamuru için;

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı toz hindistan cevizi
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş
  • Fındık

    Haşhaşlı Hürrem Tatlısı (Sultan Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için bir tencereye toz şeker ve suyu alarak karıştıralım, ardından kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra şerbetimize limon suyunu ilave ederek 10 dakika daha kaynatalım. Soğuması için şerbeti bir kenara alalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına margarini, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, hindistan cevizi, irmik, vanilya ve kabartma tozunu alarak yoğurmaya başlayalım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım.
  • Hazırladığımız tatlıları önce süte batıralım ardından her tarafını mavi haşhaşa bulayalım.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye tatlılarımızı yerleştirelim, orta kısımlarına fındık batıralım.
  • Önceden ısıttığımız 170° fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
  • Fırından aldıktan sonra soğuyan şerbeti gezdirelim ve şerbetini çekinceye kadar dinlendirelim.
  • Şerbetini tamamen çektikten sonra haşhaşlı sultan tatlılarımız servise hazır.
  • Bir gece buzdolabında beklemesini tavsiye ederim 😋 Afiyet olsun,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?