8 Temmuz 2022 Cuma

Haşhaşlı Hürrem Tatlısı (Sultan Tatlısı) Tarifi

 

Haşhaşlı Hürrem Tatlısı (Sultan Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Hamuru için;

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı toz hindistan cevizi
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş
  • Fındık

    Haşhaşlı Hürrem Tatlısı (Sultan Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için bir tencereye toz şeker ve suyu alarak karıştıralım, ardından kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra şerbetimize limon suyunu ilave ederek 10 dakika daha kaynatalım. Soğuması için şerbeti bir kenara alalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına margarini, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, hindistan cevizi, irmik, vanilya ve kabartma tozunu alarak yoğurmaya başlayalım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım.
  • Hazırladığımız tatlıları önce süte batıralım ardından her tarafını mavi haşhaşa bulayalım.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye tatlılarımızı yerleştirelim, orta kısımlarına fındık batıralım.
  • Önceden ısıttığımız 170° fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
  • Fırından aldıktan sonra soğuyan şerbeti gezdirelim ve şerbetini çekinceye kadar dinlendirelim.
  • Şerbetini tamamen çektikten sonra haşhaşlı sultan tatlılarımız servise hazır.
  • Bir gece buzdolabında beklemesini tavsiye ederim 😋 Afiyet olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder